Announcement

Collapse
No announcement yet.

Can't get my new dosing pump to pump anything out

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Can't get my new dosing pump to pump anything out

    I just hooked up my new dosing pump and started running it but I can't get it to pump any liquids out. I have run it forward and in reverse. I checked my tubing and it is not plugged. Could it have something to do with how the tubing is wrapped around the ball bearings? Any suggestions?
    You're Norma Desmond you used to be big.

    I am big it's the pictures that got small.

    From the classic movie "Sunset Boulevard"

  • #2
    Which doser are you using Brad?
    Farish

    Setup: 250G System, ATI Powermodul 10x80w T5s, 4x6100 Tunze Streams & 7095 MultiController, Deltec PF1000 CR, Deltec AP902 Skimmer, IKS, Zeovit, Artica 1Hp Chiller

    Comment


    • #3
      I got a masterflex filtron ultrapump II
      You're Norma Desmond you used to be big.

      I am big it's the pictures that got small.

      From the classic movie "Sunset Boulevard"

      Comment


      • #4
        Are you giving it enough time? Might take like an hour for the whole tube to fill with water if it's a slow dosing pump with a long hose.
        400 gallon reef, Bubble King 300, I~Spin, 2 x 10,000K BLV 400W, 2 x 20,000K Radium 400W, 2 x 6,400K Osram 400W, Schuran Jetstream 1, AquaController Pro

        Comment


        • #5
          Figured it out. Just needed to tighten the tubing a lot. Thanks.
          You're Norma Desmond you used to be big.

          I am big it's the pictures that got small.

          From the classic movie "Sunset Boulevard"

          Comment

          Working...
          X