Announcement

Collapse
No announcement yet.

Aquaconnect bulbs anyone ?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Aquaconnect bulbs anyone ?

    My local fishstore has begun to import these bulbs direct and should have a steady supply from now on. The other source for these bulbs hs been very slow in supplying bulbs to distributers here in the U.S.

  • #2
    And where/what city would that be?

    Comment


    • #3
      frink,

      cool! Do they have a website? I assume you are referring to the SEs? It wouldn't make sense to import the AC DEs, as the Phoenix is the same bulb for much cheaper.

      I love my 250W SEs, but have been wondering if I'll be able to get more when they come due for replacement.

      Tom
      Last edited by Tom Berry; 05-26-2005, 07:39 PM.
      Current Tank: 75g sps restarted with ZEOvit August 2004, Aqua Connect 14K 250W SE MH x 2, SLS HQI ballasts, 54W blueplus T5s x 2, H&S A150 external (recirculating) skimmer, Tunze Stream 6060, 6000 with single controller, Geo Ca reactor, in-sump ZEOvit reactor from Madison, Aquacontroller

      Comment


      • #4
        i would guess, frink is talking about AC DE's, since online stores like premium aquatics are selling phoenix now, it would make sence for AC to focus on LFS to sell their bulbs, but like i said just a guess from my side,

        Comment


        • #5
          For those who are looking for the Aqua Connect,that Fink is referring to is Fish Nazi,Fish and Other Icthy Stuff in Oldsmar Fl.He has a web site,but he never finished it.They can be found else where put have to search around.I found putting your order in well in advance.Don't wait to this last minute trying to find them this does helps also.

          Comment


          • #6
            The new 15K xm SE is VERY comparable to the AC bulb.. In the 400 watt version the xm15k rocks.. Just got it last nigth and def VERY VERY nice...

            Comment


            • #7
              Jeff, I'll be interested IYE with spectrum-shift over it's life--plz. let me know down the line. Have you had this problem with other XM's bulbs? Thnx. Bob
              "There might be something to this ZEOvit"

              Comment


              • #8
                i use to have 400w -20k...they only last about 5-6 month...but,color was nice ,,,very clouse to radiums...

                Comment


                • #9
                  Bob, no color shifts with my xm20K after 4 months... I think the new xm bulbs are about the best out there.. I am running them off eballasts so I think i will get more then 5-6 months. If you are running hqi maybe you will only get 5-6 months though. Mike what ballasts you using?

                  Comment


                  • #10
                    hi,jeff
                    i am using pfo-hqi ballasts
                    mike

                    Comment


                    • #11
                      Thats why you are getting shorter life.. These bulbs will be good for 9-10 month on eballasts... Any SE bulb will go out sooner with HQI...

                      Comment


                      • #12
                        agree...but i like color better with hqi)))
                        right now i have aq-14k and i love them,,,i think this is the best bulbs out there..

                        Comment


                        • #13
                          Mike the new xm15k really is nice aswell...

                          Comment


                          • #14
                            hm...i guess i should try then out.....
                            soon as i get my new tank and get everything back to normal...

                            btw,,i was gonna email u...i dont want to change subject in here...
                            i made a faux sand bad 2 days ago..its rock solid now,do i have to soak in the salt water before i glue it in my tank?
                            cause ,friend of mine ( jackson) had problem with his skimmer because of that

                            thankx,mike

                            Comment


                            • #15
                              Mike, I ran tap water through my sustem 4-5 days to make sure it was all clean....

                              Comment

                              Working...
                              X